Nieuws
796326
Nieuws

Productie verder opgevoerd

Citroën geeft C4 Cactus vrij

Citroën voert de productie van de C4 Cactus verder op, nu de populariteit van de olijke Fransoos blijft aanhouden. Maar ondanks dat de autobouwer de vraag naar de C4 Cactus te laag heeft ingeschat, opent Citroën wel de poorten voor markten buiten Europa.

De autobouwer was voor het eerste verkoopjaar uitgegaan van een afzet van 70.000, maar de fabrikant heeft inmiddels 74.000 stuks afgeleverd. Meer dan verwacht en de orderinstroom blijft toenemen. In de eerste vier maanden van dit jaar verkocht Citroën bijna 30.000 eenheden. De autobouwer voert de komende maanden de productie in de Spaanse fabriek op om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.

Zwart-wit

De verkoop van de C4 Cactus kwam moeilijk op gang. Volgens de autoproducent was de "consument in het begin terughoudend”, zo legt Thomas d'Heussy, productleider C4 Cactus, uit. ”We zien duidelijk dat potentiële kopers afwachtend waren met de aankoop. Ze wilden de auto eerst in het verkeer zien, waardoor zij de bevestiging voor hun keuze kregen.” De productbaas geeft aan dat Citroën zich daarvan bewust was. ”Je houdt er van of juist helemaal niet. Dat wisten we van het begin af aan, toen we voor dit concept kozen." Vooral de zogeheten Airbumps-stootkussens op de flanken vergen veel gewenning, maar het is juist een detail dat bijdraagt aan het bijzondere karakter van de Cactus.

Exportmarkten

De C4 Cactus is inmiddels in alle Europese landen leverbaar, waarbij Nederland zelfs vooraan stond. Het model was tijdens de ontwikkeling ook alleen voor Europa bedoeld, maar Citroën is gezwicht onder druk van de importeurs om de auto ook elders in de wereld te gaan leveren. De fabrikant voegt Australië, Zuid-Afrika en mogelijk ook Azië aan de exportmarkten toe.