Nieuws/Binnenland
796341
Binnenland

'Phantom Dust niet geannuleerd'

Aan de in 2014 aangekondigde remake van de Xbox-game Phantom Dust wordt niet langer gewerkt, maar de titel is niet geannuleerd. Dat heeft Microsoft-topman Aaron Greenberg bekendgemaakt in een interview met Gamertag Radio.

Het spel werd aangekondigd tijdens de E3-perspresentatie van de softwaregigant, maar sindsdien is er over het spel zelf weinig meer vernomen. Des te meer is er over de ontwikkelstudio vernomen: deze sloot namelijk in februari van dit jaar zijn deuren. Microsoft liet toen weten dat het bedrijf wel verder wil met het project, maar sindsdien is het stil rondom het project.

Het lijkt er nu op dat het bedrijf nog geen nieuwe ontwikkelaar heeft gevonden. Er wordt dan ook niet actief gewerkt aan de titel, maar volgens Greenberg wil Microsoft het absoluut nog wel uitbrengen.

Phantom Dust kwam oorspronkelijk voor de eerste Xbox-spelcomputer uit en was een digitaal kaartspel gemaakt door Yukio Futatsugi. Deze was eerder al verantwoordelijk voor de populaire Panzer Dragoon-spellen.