Nieuws/Binnenland
796346
Binnenland

International Children’s Games

Toppers in Alkmaar

Sport is dé manier om respect te bevorderen. Dus wat is er beter dan kinderen hier zo vroeg mogelijk mee in aanraking te brengen? Zo dacht ook de Sloveense gymleraar Metod Klemenc, die de International Children’s Games (ICG) in 1968 voor het eerst organiseerde.

Sindsdien zijn de ICG uitgegroeid tot sportevenement van wereldformaat, erkend door het Internationaal Olympisch Comité. Jaarlijks delen duizenden kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar, uit ruim veertig verschillende landen, hun Olympisch gedachtegoed met elkaar en met het publiek.

Dit jaar wordt alweer de 49e editie gehouden en voor het eerst komen de ICG naar ons land. Alkmaar treedt hiermee in de voetsporen van wereldsteden als Sydney, San Francisco, Athene en Bangkok. Vanuit 90 steden, 35 landen en 5 continenten zullen jonge atleten afgevaardigd worden. De openings- en sluitingsceremonie van de International Children’s Games 2015 zullen worden gehouden in het ‘Sportpaleis’ in Alkmaar.

OPENINGSCEREMONIE

Donderdag 25 juni 2015, 20.00-22.00 uurSLUITINGSCEREMONIE

Zondag 28 juni, 20.00-22.00 uur

 

Kijk hier voor het hele programma.

Langste 'Kaestafel ooit

Buiten al deze sportieve evenementen wordt 27 juni de 'Langste kaestafel ooit' georganiseerd. Vanaf de Mient tot aan de Grote Kerk wordt een tafel gedekt van meer dan 400 meter. Eerst gaan 1.800 kids en begeleiders die deelnemen aan de International Children’s Games aan tafel. En dan om 19.00 uur is het de beurt aan de echte 'Kaeskoppen'. Begeleid door kaasdragers, kaasmeisjes, draaiorgels.