Nieuws
796412
Nieuws

Recept van de dag

Kikkererwten met knoflookpuree

Voor een date is dit gerecht wellicht niet zo handig (uhum... knoflook), maar voor een picknick of barbecue is het een echte aanrader!

Benodigdheden

(4 personen)

  • 1 knoflookbol
  • 1 tl citroensap
  • zout
  • 100 gram kikkererwten (uitlekgewicht) of 45 gram gedroogde kikkererwten
  • zonnebloemolie
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el sesamzaad
  • wit van 1 prei, in dunne ringen
  • 1 dl kippen- of groentenbouillon
  • stokbrood, in sneetjes van 1 cm
  • platte peterselie, grof gehakt
  • cayennepeper

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 180 graden.
  2. Snij de kop van de kloflookbal en verpak in aluminiumfolie. Zet 30-40 minuten in de oven.
  3. Haal de knoflookbol uit de oven en knijp de pulp uit de vliezen. Breng op smaak met citroensap en zout.
  4. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af met koud water. Laat uitlekken en dep voorzichtig droog.
  5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak het komijn- en sesamzaad een minuut tot ze geuren. Voeg de prei toe. Bak een minuut en schep goed om. Voeg de kikkererwten toe en schep een paar keer om.
  6. Giet de bouillon bij de kikkererwten en laat binnen een paar minuten verdampen. Schep weer goed om. Prak de kikkererwten grof.
  7. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de sneetjes stokbrood aan beide zijden goudbruin.
  8. Besmeer met knoflookpuree. Verdeel dee kikkererwten over het brood en bestrooi met peterselie en cayennepeper.

BEREIDING 30 minuten + 40 minuten in de oven

Recept: Herman over bonen van Fontaine Uitgevers t.w.v. €16,95 (ISBN 9789059566354)