Nieuws
797192
Nieuws

In het nieuws

Borstvoedende vrouw zet klager keihard op plek

Als hij in een restaurant tegenover zich een vrouw ziet zitten die haar kleine borstvoeding geeft, aarzelt hij geen moment en zet haar op de gevoelige plaat. De foto plaatst hij vervolgens op social media. Inclusief kritische noot: 'Moet dit nú?!' Zodra de moeder in kwestie, Conner Kendall, lucht krijgt van de post zet ze de tegenaanval op briljante wijze in. Als dit geen mama-power is!

Conner Kendall zat in alle rust te eten met een paar vrienden toen haar kindje gevoed moest worden. Toen bleek dat er geen speciale ruimte was om borstvoeding te geven, besloot zij haar kindje aan tafel te voeden.

'Ik zit te eten!'

Een aanwezige vader was daar alles behalve van gecharmeerd. Hij nam een foto en plaatste die op Facebook en Instagram met de beschrijving:

"Oké, moeders, ik weet dat hongerige baby's gevoed moeten worden. Toch vraag ik mij af of dit het geschikte moment is om dat te doen terwijl ik mijn maaltijd probeer te eten. Bovendien zijn er allemaal kleine kinderen in de buurt. (...) kun je je borst in ieder geval bedekken?'

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Stoere mama

Nadat Conner de foto van haarzelf tegenkwam op Facebook met reacties als 'Waarom voedt ze hem niet van tevoren?' en 'Moet dat nou, dat wil ik niet zien!' besloot ze de 'fotograaf' een berichtje te sturen. Daarin legde Kendall haarfijn uit dat ze snapt dat hij rechten heeft (van zijn eten genieten), maar dat zij (en haar kind) ook rechten heeft: privacyrecht. Ook wijst ze hem op de omstandigheden en dat ze niks fout heeft gedaan. Stoere mama, of niet?

Wat vinden jullie van deze situatie? Hoe zou je reageren als je zelf zo op de Facebook stond? Praat hieronder  mee!