Nieuws
797350
Nieuws

Vaderdag

8 lessen die we van vader kunnen leren – en hebben geleerd!

Over twee dagen is het weer Vaderdag! Reden genoeg om nog maar eens stil te staan bij al die lessen die we van onze vader hebben geleerd!

Les 1: jezelf beschermen

Tegen die net iets te agressieve hond van de buren, maar ook tegen kwaadbedoelde mannen op straat. Jij weet precies hoe je jezelf moet verdedigen, en dat allemaal dankzij de tips van je vader!

Les 2: niet alles hoeft perfect

Natuurlijk is een 8 net even mooier dan een 6, maar zolang je je best had gedaan, was het altijd goed genoeg. De conclusie? Dingen hoeven niet altijd vlekkeloos te gaan, zolang je er maar van hebt geleerd.

 Les 3: humor

Want zeg nu zelf: er is er toch maar één aan wie wij ons geweldige gevoel voor humor te danken hebben?

--

'Pap, dit wilde ik je nog even zeggen'

--

Les 4: technische snufjes

Van een boekenkast in elkaar zetten tot een spijker in de muur slaan: óók de technische snufjes hebben we van hem geleerd!  

Les 5: onze rijkunsten

Dat onze moeders nou niet goed kunnen autorijden en parkeren: oké. Maar dat hoeft niet te betekenen dat onze rijvaardigheden óók in het niet vallen! Want daar was altijd nog die goede oude pa, die jou blind heeft weten te leren parkeren.

--Tien tips voor leuke en originele Vaderdagcadeaus

--

Les 6: blij en gelukkig zijn met jezelf

Tegenslagen of niet: gelukkig zijn is het allerbelangrijkste. Wellicht een beetje cliché, maar een les van onschatbare waarde.

Les 7: laat het los en kijk vooruit

Terwijl wij vrouwen nog wel eens de neiging hebben te lang te blijven hangen in kwesties, zijn mannen het allang weer vergeten. De dingen wat meer op z’n beloop laten en het los laten, is dan ook een wijze les die we van al die vaders kunnen leren.

--

Hoe ontstond Vaderdag?

--

Les 8: altijd klaar staan voor een ander

En natúúrlijk laten onze vaders met al hun behulpzaamheid zien hoe goed het is om voor een ander klaar te staan en dat wij dit ook zelf zouden moeten doen. Het echte goede voorbeeld geven dus!

 

Lees ook