Nieuws
797537
Nieuws

Wat Zij Vindt

'Dennis Storm heeft aandacht over zichzelf afgeroepen'

Met gekromde tenen zag ik gisteren de beelden verschijnen van het ‘geheime gezin’ van Dennis Storm. ‘Moet dit nou?’, was mijn eerste gedachte. Die vent heeft meer dan duidelijk laten merken dat hij zijn kinderen buiten de publiciteit wil houden en nu checkt half Nederland toch even wat de presentator aan nageslacht heeft voortgebracht. Maar tegelijkertijd vind ik ook dat hij met het krampachtige gedoe de aandacht juist op zich heeft weten te vestigen...

Incidenteel kiekje

Laten we heel eerlijk zijn: het is een leuke vent om te zien, hij heeft een fraai lijf en hij maakt ook zeker wel vermakelijke televisie, maar we hebben het hier niet over Brad Pitt of Barack Obama. Er was zeker een klein beetje publiciteit geweest rondom de geboorte van zijn beide kinderen, maar ik geloof absoluut niet dat de paparazzi dagenlang met telelenzen bij Mr. Storm op de stoep zouden bivakkeren.

Sterker nog, ik denk dat het bij een incidenteel kiekje zou blijven en dat we het na een vluchtige blik weer ergens in een hoek van onze geestelijke opslagruimte zouden parkeren, categorie ‘onbelangrijk’. Dennis is niet onze A-ster. En ook al was Dennis onze A-ster, dan nog zijn wij er het volk niet naar om er hysterisch achteraan te jagen zoals men dat in Engeland bijvoorbeeld wel doet.

We willen gewoon even kijken. Zoals zo’n lief oud vrouwtje in de supermarkt doet bij iedere kinderwagen die ze tegenkomt. We willen kijken en vertederd ‘oh, lief’ roepen. Schuilt daar kwaad in dan?

Geheim gezin

Dat er een tijdje geleden naar buiten kwam dat Dennis over een geheim gezin zou beschikken, trok mijn aandacht. Een geheim gezin. Dat is als die ene kast die altijd dicht zich of dat dagboek met een slot: daar moet je gewoon meer van weten. Dat Dennis in de publieke belangstelling staat, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat zijn kinderen ook maar in de spotlights moeten worden gezet.

Maar ik vind er nogal een verschil tussen zitten dat je als BN’er een keer trots met vrouw je pasgeboren baby aan het volk laat zien, dan dat je er uitgebreide fotoshoots mee plant in bladen. En ook op dat laatste heb ik niets tegen, maar ik begrijp wel dat niet iedereen daar om staat te springen.

Op de gevoelige plaat tegen hun wil

Ik vind het rot dat het gezin tegen hun wil in toch gekiekt wordt, maar ergens vind ik dat ze het ook een beetje over zichzelf hebben afgeroepen. Had gewoon normaal gedaan, dan was er niets aan de hand geweest. Het is volstrekt absurd te denken dat je zoiets in een kneuterig landje als het onze geheim had kunnen houden. En dan had je met een klein beetje inzicht wel kunnen bedenken dat je met die ontdekking alle spots op je gericht kreeg.

Ach Dennis, trek het je vooral niet teveel aan. Je hebt vast plaatjes van kinderen die er echt geen nacht minder om zullen slapen dat we een glimp van ze hebben opgevangen. Die van mij zijn in elk geval - ondanks de duizenden ongevraagde blikken van oude vrouwtjes in supermarkten - nog steeds heel gelukkig.

Lees ook:

Wil je meepraten over Wat Zij Vindt? Dan kan dat áltijd onder de artikelen van onze panelleden. Of tweet met ons mee met #watzijvindt!