Nieuws
797595
Nieuws

Echt of nep? Slim label laat verschil zien

Een Belgische labeldrukkerij heeft samen met het Zwitserse Scantrust een labelprinttechnologie ontwikkeld die de echtheid van een product kan vaststellen. Wie bij de aanschaf van die prachtige designertas of die merkbroek zekerheid wil, kan met een mobiele app een unieke code scannen en verifiëren of deze echt of nep is.

Wat is de beveiligingswaarde van een hologram of een afgedrukte code van een chic label of een ingewikkelde sticker, als je de beveiliging kunt kopiëren of zelfs verwijderen en ze vervolgens opnieuw kunt gebruiken bij namaakproducten? "Nul komma nul", aldus de firma in een persbericht.

Volgens de Belgische labeldrukkerij Reynders en de Zwitserse leverancier van beveiligingsgraphics ScanTrust is hebben zij met hun nieuwe label de oplossing gevonden. In het merklabel combineren beide partijen hun technologieën en know how op het vlak van QR-beveiligingscodes, labelprinting en gegevensbeheer. Het doel is om de consument te helpen originele producten te herkennen en om de authenticiteit van merken te beschermen.

Unieke code

 De QR-beveiligingscodes bevatten een unieke identificatiecode met pixels die niet gekopieerd kan worden. Deze identificatiecode beïnvloedt de werking van de QR-code niet: zodra je de code hebt gescand met een smartphone, ga je meteen naar de bijbehorende pagina met extra informatie.

In een wereld waarin merken moeten bewijzen dat ze al het mogelijke doen om namaak tegen te gaan kan het slimme label uitkomst bieden. De labels wordt gelanceerd in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Polen.