Nieuws/Buitenland
797849
Buitenland

Parijs spant zich extra in voor vluchtelingen

De Franse regering gaat meer doen aan de opvang van vluchtelingen, maar ook aan de begeleiding van migranten die terug moeten. Dit heeft het Franse kabinet woensdag besloten. Dit jaar wordt bijvoorbeeld nog onderdak geregeld voor 11.000 mensen extra. De minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, concludeerde woensdag dat het systeem van opvang van asielzoekers helemaal verstopt is en dat de noodopvang van vluchtelingen niet voldoet.

Ook wordt er meer ondernomen om de chaos rond de Noord-Franse havenstad Calais de baas te worden. De watervoorziening, verlichting en sanitair worden verbeterd in de „new jungle” in de duinen bij Calais. Daar drommen vluchtelingen samen op slechts 33 kilometer van de kust van Groot-Brittannië, waar velen menen een beter bestaan te kunnen opbouwen. In de kampementen bij Calais komt ook permanent een toezichthouder die wordt belast met de schoonmaak, meldde de krant La Voix du Nord.

Woensdagmiddag betogen voor het gemeentehuis van Calais vluchtelingen tegen het geweld dat de kampementen de afgelopen dagen teistert.