Nieuws/Binnenland
79796840
Binnenland

Verdachte ontvoering Naima Jillal meldt zich

AMSTERDAM - Bij de politie heeft zich een verdachte gemeld van de ontvoering van de Amsterdamse Naima Jillal (52). Dat gebeurde vlak nadat de politie dinsdagavond bij Opsporing Verzocht beelden van de man had getoond. Naima Jillal verdween op 20 oktober. Ze had volgens de politie contacten had met criminelen.

De politie spreekt van een ’zeer zorgwekkende vermissing’. Jillal werd voor het laatst gezien aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam-Zuid. Ze woont in deze straat. Op de kruising met de Leonard Bernsteinstraat stapte ze rond half 10 in een donkere personenauto.

De man van wie de beelden werden getoond, is gefilmd in de buurt van de woning waar Naima Jillal verblijft als ze in Nederland is. Ook uit onderzoek van de landelijke eenheid van de politie is gebleken dat deze man mogelijk met de verdwijning van Jillal te maken heeft. Hij is dan ook verdachte, laat de politie weten. Eerder meldde zich bij de politie al een andere man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijningszaak.

Jillal is een bekende van de politie. Ze komt ook voor in een groot lopend onderzoek, genaamd Dobricic, naar cocaïne en corruptie rond Roger ’Piet Costa’ P.

De politie houdt met het ergste scenario rekening. Ze kan zijn omgebracht, maar ook zijn ontvoerd als gevolg van een conflict in het criminele circuit.

Reageren? tipmanager@telegraaf.nl Of app tips naar onze whatsapp tiplijn, +31 613650952.