Nieuws/Binnenland
798067
Binnenland

Boete voor wachtende chauffeurs

Chauffeurs krijgen dubbel de rekening gepresenteerd van de problemen bij Calais. Door lange wachttijden voor de oversteek, soms wel drie tot vier uur, worden ze bij aankomst in Engeland fors beboet omdat ze niet voldoen aan de rij- en rusttijdenwet.

„Ik ben per maand zeker een paar duizend euro kwijt aan bekeuringen, omdat de Engelsen niet willen inzien dat wachten voor de tunnel iets anders is dan rijden. Echt absurd, maar wil je doorrijden, dan moet je wel betalen”, zegt directeur John van der Hout van Van Vliet Flower Group.

Wrang

„We rijden zo’n zestig ritten per week, en dan is het al erg om veel vertraging te hebben. Maar om dan ook nog een boete te krijgen, is erg wrang. Zo betalen wij dubbel voor de ellende waar wij part noch deel aan hebben”, meent de ondernemer.

„Wij hebben ook vernomen dat Nederlandse chauffeurs beboet zijn voor het overtreden van de rij- en rusttijdenwet na de oversteek van Calais naar Engeland. Deze chauffeurs kunnen na Gent niet meer verantwoord stoppen en moeten in Calais in hun vrachtauto blijven zitten door de verstekelingenproblemen”, zegt voorzitter Arthur van Dijk van Transport & Logistiek Nederland.

„Het kan en mag niet zo zijn dat deze chauffeurs, die vaak ook nog geconfronteerd zijn met ellende en agressie, na een lange rit naar Engeland ook nog eens een boete krijgen omdat ze niet op tijd hun rust kunnen pakken. Wij roepen het ministerie van Infrastructuur en Milieu op om hierover in gesprek te gaan met de Engelse instanties.”