Nieuws/Buitenland
798357622
Buitenland

Eén dode en meerdere gewonden

Munitieresten gevonden na explosie in flat Duitse stad Blankenburg

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

In een Duits appartementencomplex waar vrijdagochtend een explosie is geweest, zijn resten van vloeibaar gas en munitie gevonden. Waarschijnlijk zijn die ook de oorzaak van de ontploffing, meldt de Duitse politie.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

BLANKENBURG

Bij de explosie is een dode gevallen. Het gaat om een 78-jarige man die in een van de getroffen appartementen woonde. Het was ook zijn woning waar de explosieven zijn gevonden. Het gaat om gasflessen en oude oorlogsmunitie.

Omwonenden geëvacueerd

Ook zijn zeker vijftien mensen gewond geraakt, van wie enkelen er slecht aan toe zijn. De explosie vond plaats in Blankenburg (deelstaat Saksen-Anhalt). Bewoners van het complex en omwonenden zijn geëvacueerd. Ook zijn een kleuter- en basisschool in de buurt ontruimd.

Op Twitter meldt de politie dat sommige gewonden er ernstig aan toe zijn. Op beelden is te zien dat het complex voor een deel zwartgeblakerd is.

Over de oorzaak is nog niets bekend. De politie sluit niet uit dat er nog meer slachtoffers zijn gevallen. Sommige gewonden zouden er ernstig aan toe zijn. De omgeving is afgezet. Het lokale politiebureau fungeert als noodopvang.

Zowel het complex als het nabijgelegen kinderdagverblijf zijn geëvacueerd, zo meldt Focus Online. Volgens een politiewoordvoerder kan het aantal gewonden nog oplopen.

De omgeving is inmiddels afgezet. Het lokale politiebureau fungeert als noodopvang.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop