Nieuws/Buitenland
798508
Buitenland

Jeb Bush meldt zich officieel als kandidaat

De Republikein Jeb Bush heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het presidentschap in de Verenigde Staten. De voormalig gouverneur van de staat Florida luidde maandag in Miami zijn campagne officieel in met een speech, waarin hij zei Amerika te willen repareren. ,,Ik weet dat ik dat kan. Ik heb het al eens gedaan'', zei Bush. ,,We zullen onze toekomst weer in eigen hand nemen in dit land.''

De 62-jarige Republikein is een zoon van de 41e president van de Verenigde Staten, George Herbert Walker Bush (90), en een broer van de 43e president van het land, George Walker Bush (68). Zij waren niet aanwezig, zijn moeder Barbara was wel van de partij. Eerder op de dag werkte Jeb Bush al de laatste formaliteiten af door de officiële papieren in te leveren.

Bush is al de elfde Republikein die zich heeft aangemeld voor de voorverkiezingen van de Republikeinse partij. De verkiezingen, waarin een opvolger wordt gezocht voor de huidige president Barack Obama, zijn in november 2016. Vier maanden eerder wordt de Republikeinse kandidaat gekozen.