Nieuws/Binnenland
798543
Binnenland

Nutricia waarschuwt voor dieetvoeding baby's

Nutricia waarschuwt dat etiketten op blikken van dieetvoeding voor baby's met koemelkallergie, Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2, mogelijk zijn vervalst. Door de vervalsing van het etiket bevatten deze blikken geen Pepti maar Nutrilon Nenatal 1, een voeding die bestemd is voor te vroeg geboren baby's. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Als kinderen met een koemelkallergie deze drinken, kunnen ze een „ernstige allergische reactie” krijgen. „Nutricia raadt ouders aan die vermoeden dat hun kind, na het drinken van Nutrilon Pepti 1 of Nutrilon Pepti 2 uit blik een allergische reactie vertoont, direct een arts te raadplegen”, aldus de onderneming.

Nutricia, producent van baby- en kindervoeding, werd door de politie op de hoogte gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek. Volgens Nutricia is een beperkte hoeveelheid van de blikken in omloop.

Het bedrijf waarschuwt dinsdag met een landelijke advertentiecampagne voor de vervalsing. Nutricia wijst ouders in de advertenties op de juiste houdbaarheidsdata van blikken Pepti 1 en 2 die wel veilig kunnen worden gebruikt.