Nieuws/Binnenland
798562
Binnenland

Verdachte schietpartij Amsterdam aangehouden

De politie heeft een 49-jarige verdachte van een schietincident in het Westelijk Havengebied in Amsterdam gearresteerd.

Het 35-jarige slachtoffer, een medewerker van het postsorteercentrum van PostNL, werd op dinsdagavond 17 februari lopend op weg naar huis door meerdere kogels geraakt. Hij overleefde de schietpartij op de Australiëhavenweg. De politie maakte maandag bekend dat er vorige week een 49-jarige Amsterdammer is aangehouden.

Het slachtoffer werd onder meer geraakt in zijn arm. Hij raakte deels arbeidsongeschikt en is zwaar getraumatiseerd. Hij is vooral angstig, omdat de schutter voor het schieten tegen hem zei: „Voor de volgende keer.”

Voor de politie en het slachtoffer is het niet duidelijk waarom juist hij doelwit was. De beschieting leek geen verband te houden met de liquidatiereeks in Amsterdam. Het slachtoffer is ook geen bekende van de politie.

De verdachte vorige week aangehouden na intensief speurwerk. De politie onderzoekt zijn rol bij het incident en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Vorige maand deed de politie nog een getuigenoproep. Daaruit werd duidelijk dat naast de schutter ook een bestuurder wordt gezocht en mogelijk nog meer inzittenden van de auto waarin de schutter zich liet rondrijden.