Nieuws/Binnenland
798568
Binnenland

Aanhoudingen na reeks branden in Delft

De politie heeft twee mannen aangehouden omdat ze mogelijk te maken hebben met een reeks branden in Delft, in februari. Een 34-jarige verdachte uit Zwijndrecht is maandagochtend opgepakt en al sinds 5 juni zit een veertigjarige Delftenaar vast. Dat meldde de politie maandag.

Op 11 februari werd de wijk Tanthof opgeschrikt door enkele grote branden: twee basisscholen, een woning, een restaurant en een huisje op een volkstuincomplex raakten zwaar beschadigd. Ook bij een derde basisschool in dezelfde wijk was brand, maar daar bleek de schade mee te vallen.

De eerste melding werd rond 04.00 uur gedaan. Alle branden zijn binnen ongeveer anderhalf uur aangestoken. Door massaal uit te rukken wist de brandweer te voorkomen dat de branden zich konden uitbreiden.

De politie ging al meteen uit van brandstichting, omdat in bijna alle gevallen een brandende afvalcontainer tegen de gevel was gezet. Nadat Opsporing Verzocht (NPO 1) en Team West (Omroep West) aandacht aan de zaak hadden besteed, kwamen bij de politie tips binnen die uiteindelijk hebben geleid tot de aanhouding van beide verdachten.

De man uit Zwijndrecht wordt maandag gehoord door de recherche. De Delftenaar is eerder al voorgeleid aan de rechter-commissaris.