Nieuws
798591
Nieuws

'Seizoensfinale Game of Thrones gaat records breken'

Tot nu toe is het vijfde seizoen van Game of Thrones het meest schokkende seizoen van de serie geweest. Niet zo vreemd dus dat 18,7 miljoen mensen van over de wereld aan het scherm zaten gekluisterd, drie keer zoveel als bij het eerste seizoen. Volgens de geruchten zal de laatste aflevering van het vijfde seizoen zó schokkend zijn dat deze alle records zal breken.

Al eerder heeft Game of Thrones het internet 'gebroken' door in het derde seizoen favoriete karakters van de Stark-familie uit te moorden. Daarnaast werd de geliefde vechter Oberyn in seizoen vier vermoord doordat zijn hersenen werden samengeknepen.

Iedereen was er zo van versteld en van geschrokken dat veel kijkers hun emotie deelden op sociale media en hiermee 'het internet deden ontploffen'.

Volgens de geruchten zal er zondag (in de VS wordt de aflevering op zondag al uitgezonden, Nederland is maandag aan de beurt) nogmaals zo'n schokkende scène worden vertoond, waardoor sociale mediakanalen bomvol erover staan en daardoor 'het internet breekt'.

Tot nu toe

Wat is er tot nu toe gebeurd in seizoen 5? Voor de fans was het een totale verrassing dat Tyrion Lannister, de bekende dwerg, is aangekomen bij Daenerys. In de boekenreeks Game of Thrones van George R. R. Martin is de reis van Tyrion naar de drakenkoningin nog steeds bezig. Daarnaast is Daenerys in de vorige aflevering weggevlogen met haar draak na gevechten in de arena. Dat gebeurt in de boekenreeks helemaal aan het einde van het laatst verschenen boek 'Dans met draken'. In vele scènes is de serie al verder met het verhaal dan de boeken.

In Koningslanding (de hoofdstad van fantasywereld Westeros) is Cersei aan de macht en die probeert ze te houden. Dit doet ze door orthodoxe religieuzen haar rivalen uit te laten schakelen. Ze had alleen niet verwacht dat ze ook haar zouden oppakken voor incest, smaad en moord op koning Robbert.

Jon Snow, de bastaard van Eddard Stark die nu commandant is op The Wall, bereidt zich voor op een oorlog tegen de White Walkers (zombies). Wanneer hij wildlingen redt voorbij de muur, ontmoet hij al het leger van zombies waar de mensen spoedig tegen moeten vechten om huis en haard te verdedigen. Ook dit is nog nergens beschreven in de boeken van Martin.

Seizoensfinale Game of Thrones

Game of Thrones, een fantasyserie van HBO, is sinds 2011 al wereldwijd een enorm populaire serie die talloze records verbreekt. Zo is Game of Thrones de meest illegale gedownloade serie ooit. De populariteit komt onder meer door de vele verhaallijnen, heftige emoties en dat de schrijver niet bang is om een favoriet eruit te schrijven. De grote climaxen die bepaald niet passen in de Hollywoodsprookjes, maken de serie juist populair.

In de vorige seizoenen 'brak het internet' in aflevering 9 door een grote climax, zoals 'The Red Wedding', maar tegen alle verwachtingen van de fans in, zal dit dus pas in aflevering 10 (seizoensfinale) gebeuren. Althans, als het waar is wat een van de acteurs, Daniel Portman, zegt in een interview: "Aflevering 10 zal het internet breken." En dat betekent dat maandag de sociale media weer vol staan met de verbazing over een grote anti-climax.

The Last Watch

Blogger Matthijs Idema van Winteriscoming.nl heeft al een idee door welke scène het internet kan breken zondag en maandag. "In de synopsis staat dat Jon Snow een uitdaging krijgt en dat kan verwijzen naar het hoofdstuk 'The Last Watch' in de boeken. Ik hoop van harte dat deze scène erin komt, want dat is echt zo'n WTF-momentje zoals we vaker in de serie krijgen."

Daarnaast kijkt Idema ook uit naar de vergiffenis van Cersie, zoals in de synopsis is beschreven. "Ik weet voor 99,9% zeker dat The Walk of Shame is opgenomen." Dat zou betekenen dat Cersei een behoorlijke beschamende straf zal krijgen en dat de schokkende straf ook te zien zal zijn.

Al met al zal de seizoensfinale waarschijnlijk totaal anders zijn dan voorgaande finales van de serie, aangezien er zoveel op het programma staat van de aflevering. Het wordt sowieso een grand finale.