Nieuws
798602
Nieuws

Top 5 mooie stranden van Griekenland

Naar welk strand kun je het best gaan in Griekenland? Dat is een moeilijke keuze, want het aanbod is gigantisch. Er zijn zoveel stranden waar je echt kunt genieten van een fijne vakantie. Maar wat is belangrijk? Een schoon strand met kwalitatief water, zodat alles schittert!

Het Blue Flag Program is een organisatie die jaarlijks blauwe vlaggen uitdeelt aan de meest ‘ecologische’ en schone stranden. Dit jaar zijn 395 Griekse stranden en 9 marina’s met de blauwe vlag bekroont. Wij zetten de vijf mooiste en schoonste stranden voor je op een rij.

Balos beach

In Chania, op West Kreta ligt de Balos lagune. Dit meer wordt door het strand “omringd”, zoals je op de foto kunt zien. Het ondiepe rustige water zorgt ervoor dat het geschikt is voor elke leeftijd. Geniet van het witte zand en de turquoise wateren. Je zult hier een goed eilandgevoel krijgen door de stilte, het water, het witte zand en het gevoel dat je jezelf op de rand van de wereld begeeft. De bereikbaarheid is overigens goed. Je kunt hier met de auto of met de boot komen. Ga je met de boot, dan kom je langs een prachtig Venetiaans kasteel.

Voutoumi beach

De Griekse eilanden hebben bijna allemaal meerdere benamingen en zo ook het eiland waarop dit mooie strand zich bevindt. Antipaxi, Antipaxoi, of Antipaxos, is een eiland in de Ionische Zee. Er liggen 2 grote stranden, waarvan Voutoumi beach tot een van de mooiste behoort. En niet alleen de mooiste van Antipaxos, maar van heel Griekenland. Vele bootjes wachten op je voor indrukwekkende excursies rondom de eilanden. Kostelijk genieten in het witte zand en uitkijken over een prachtig blauwe zee, wie wil dat nu niet? Je kunt hier ook goed snorkelen. Er zijn prachtige vissen te bewonderen in het zuiden van Voutoumi beach.

 

Myrthos beach

Myrthos Beach hoort ook zeker in dit lijstje thuis. Het is een schitterend strand op het eiland Kefalonia. Het is een kiezelstrand dat erg lang is, ongeveer 1 kilometer, en prachtige zonsondergangen kent.  De kiezelstenen maken dit prachtige strand bijzonder doordat ze zo wit zijn als sneeuw.

 

Voidokilia beach

Midden in het natuurgebied Gialova ligt een enorme lagune. Voidokilia beach is een prachtig strand en heeft alles wat je van een strand verwacht. Het is een bizar ronde baai met turquoise zeewater en fijn zand. Zoals je op de foto kunt zien, is het eerste stuk ondiep en voor iedereen toegankelijk. Als je, nadat je op het strand gelegen hebt, wat cultuur en geschiedenis wilt proeven, ben je hier ook op de juiste locatie. Je bevindt je namelijk vlak bij opgravingen uit de Myceense tijd.

 

Papa Nero beach

Als laatste, maar zeker niet de minste is er nog het strand Papanero bij het schiereiland Pilion. Aan de voet van de Pilion berg, in een dichtbegroeide omgeving, vind je wederom een diamantje. Wat een blauw water! Zie jij jezelf er al liggen? Pilion ligt tussen de Pagasitische Golf en de Egeïsche Zee en heeft rustig water aan de ene kant, en ruig water aan de andere kant. Voor ieder wat wils!

 

Genieten dus aan de schone stranden in Griekenland. Meer informatie vind je bij het Verkeersbureau van Griekenland of op Visitgreece.gr