Nieuws/Binnenland
798607
Binnenland

Speel alvast 9 indiegames op de Wii U

Tijdens de E3 kunnen gamers thuis op de Nintendo Wii U alvast genieten van negen games van onafhankelijke ontwikkelaars, waaronder Rive van de Nederlandse studio Two Tribes. Tot en met 22 juni kunnen de gratis previewversies worden gedownload via de eShop.

Daarnaast krijgen gamers die de demo’s downloaden 15 procent korting als de volledige game uiteindelijk verschijnt. Deze aanbieding geldt tot een maand na het verschijnen van de game en daarnaast moet, om in aanmerking te komen voor de korting, de demo en de game op dezelfde Nintendo Wii U gedownload worden.

 

De volgende negen games zijn tot en met 22 juni te downloaden binnen het speciale Nindies@Home-programma:

  • Extreme Exorcism van Ripstone: In deze paranormale platformer worden spelers achtervolgd door elke beweging die ze maken. Na elke ronde die een speler overleeft, verschijnt er namelijk een spook die alle acties van de vorige ronde nabootst. Hoe langer een speler overleeft, hoe moeilijker het spel wordt.
  • forma.8 van Mixed Bag: In een verre toekomst strandt het kleine verkenningsvoertuig forma.8 op de bodem van een onbekende planeet. Spelers moeten een enorme open wereld verkennen om 10 verschillende power-ups voor het voertuig te vinden en een krachtige energiebron te ontdekken.
  • Freedom Planet van GalaxyTrail Games: Spelers moeten zich een weg vechten door een wonderlijke wereld, waar katten groen zijn, motoren tegen muren op racen en monstermeiden het meeste knokwerk verrichten.
  • Lovely Planet van tinybuild en QUICKTEQUILA: Deze first person shooter voor de Wii U vindt plaats in een kleurrijke, abstracte wereld. Spelers moeten zich springend en schietend met hun trouwe semiautomatische geweer een weg banen door vijf werelden vol verraderlijke vijanden.
  • Mutant Mudds Super Challenge van Renegade Kid: Deze platformer, die exclusief verschijnt voor  zowel de Wii U als de 3DS, begint waar het originele Mutant Mudds eindigde. De game biedt 40 nieuwe, duizelingwekkende levels en epische eindbaasgevechten.
  • RIVE van Two Tribes: Spelers kunnen genieten van intense schiet- en platformactie met 360 graden bewegingsruimte, waarbij het hacken van robotvijanden om hun gedrag te veranderen een belangrijke rol speelt.
  • Runbow van 13AM Games: Maximaal negen spelers kunnen samenspelen in de kleurrijke chaos van dit platformspel. Omdat de wereld constant transformeert en van kleur verandert, is snel denken en reageren een vereiste om te overleven. De complete game biedt straks ook gastoptredens van personages uit andere eShop-titels.
  • Soul Axiom van Wales Interactive: Het spel laat zich het best omschrijven als een psychologische thriller met puzzels en verkenningselementen. Spelers moeten cryptische logicapuzzels kraken, psychologische beslissingen nemen en geheugens onderzoeken om de geheimen van hun identiteit te ontrafelen.
  • Typoman van Headup Games: Verander van woord en je verandert van wereld! Typoman is een 2D-puzzelplatformer met een unieke spelwereld. Wordt de HERO en begin een reis om jezelf te vervolledigen met de krachten die je nodig hebt om de reusachtige demon te verslaan die heerst over de wereld waarin je gevangen zit.