Nieuws/Buitenland
798622
Buitenland

Veel doden door terreuraanslagen Tsjaad

Door twee terreuraanslagen in N'Djamena, de hoofdstad van Tsjaad, zijn maandag volgens eerste berichten meer meer dan dertig mensen om het leven gekomen. Het hoofdbureau van politie en een politieschool waren doelwit van zelfmoordterroristen. De autoriteiten houden het dodental vooralsnog op 27, onder wie vier daders van Boko Haram.

Op de school kwamen volgens nieuwssite Tchadinfos meer dan twintig mensen om. Bij het hoofdbureau vielen meer dan een dozijn doden. Onder de slachtoffers zijn politieagenten en burgers die een paspoort of identiteitskaart kwamen halen bij het bureau. De lichamen van de twee terroristen zijn ook gevonden.

Tsjaad vecht aan de zijde van Kameroen en Nigeria tegen de islamitische terreurbeweging Boko Haram die vooral in het noorden van Nigeria huishoudt. Ook levert het land troepen aan de VN-macht in Mali, Minusma. De blauwhelmen moeten het noorden van Mali beveiligen tegen islamitische terreurgroepen en voor stabiliteit zorgen in de regio waar Toearegrebellen strijden voor onafhankelijkheid.

De hoofdstad van Tsjaad is nog niet eerder getroffen door terreuraanslagen. In het grensgebied met Nigeria is het wel tot gevechten gekomen met Boko Haramstrijders. Volgens de minister van Communicatie heeft de terreurgroep ene grote vergissing begaan door N'Djamena aan te vallen. „De leden zullen worden opgespoord en geneutraliseerd.”