Nieuws/Binnenland
798628
Binnenland

Vrijwilliger in Laos sterft aan muggenbeet

Een muggenbeet is een 39-jarige Britse vrijwilliger in Laos fataal geworden. De man liep via een muggenbeet de dengue ziekte op, ook wel 'knokkelkoorts' genoemd, waarna hij tyfus ontwikkelde en overleed.

De 39-jarige David Murray zegde zijn baan als vrachtwagenchauffeur op om als vrijwilliger Engelse lessen te gaan geven aan weeskinderen in Laos, meldt de Daily Mail.

Na drie maanden werd hij overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij werd in zijn been gebeten door een mug dat het denguevirus bij zich droeg. David ontwikkelde daardoor zelf ook de dengue ziekte, ook wel knokkelkoorts genoemd, een virus dat koorts en huiduitslag veroorzaakt.

 

Tyfus

De muggenbeten op zijn benen raakten besmet met de Rickettsia bacteriën, waardoor David tyfus ontwikkelde. Vanwege zijn lage bloeddruk en temperatuur werd David overgebracht naar een groter ziekenhuis waar hij stierf, omringd door familie en medevrijwilligers.

De familie van David is geschokt: ,,Vier dagen voordat hij stierf, spraken we hem nog op Skype. Hij was zo blij, hij had eindelijk iets goeds in het leven gevonden, dat is onze enige troost.''

 

Doodsoorzaak

Volgens de documenten van het ziekenhuis is de doodsoorzaak een langdurige shock geweest, waardoor Davids organen stopten met werken. Om de doodsoorzaak te bevestigen, wordt zijn lichaam deze week onderzocht in het Royal Blackurn Hospital in Engeland.