Nieuws
798641
Nieuws

Praat mee

'Vrouwen praten elkaar een eetstoornis aan'

Vrouwen vinden zichzelf vaak te dik. Hebben ze gelijk, stellen ze zich aan of is er een diepere oorzaak? Ex-Playboy-baas Jan Heemskerk geeft zijn mening. ‘Ziet de halve bevolking eruit als een plofkip, dan vinden we graatmager ineens aantrekkelijk!’

Vrouwen hebben zelf een geheel andere opvatting over vrouwelijke schoonheid dan mannen. Het zijn niet de mannen, maar de vrouwen zélf die elkaar naar de Weight Watchers en de sportschool en de eetstoornisverdommenis jagen. Vrouwen vinden zichzelf dik, mannen noemen dat meestal ‘lekker’.

Vandaar dat je in modebladen (voor vrouwen) altijd van die size-zero-luciferstokjes-in-wuivende-lappen ziet, en in plaatjesbladen (voor mannen) altijd vrouwen met alles-er-op-en-er-aan. Dus, lieve dames, voor ons hoef je het niet te doen, dat doodhongeren. Wij houden van zacht en rond hier en daar een putje, als we na een lange dag werken maar lekker zacht met het moede hoofd in jullie schoot mogen.

Vervelendste eigenschap

Waarom vinden vrouwen zichzelf altijd te dik? Ik houd het op drie oorzaken. Eén: je bent gewoon te dik. Dat kan. Reden twee: vrouwen zijn altijd onzeker. Dus waarom niet over hun lichaam? Niet boos worden nou! Het is toch zeker zo? Vrouwen twijfelen altijd aan alles.

Of misschien deze: reden drie! Misschien wel de oorzaak der oorzaken! Vrouwen willen altijd wat te zeuren hebben. Dat is, nu ik jullie toch spreek, wat mannen vrijwel unaniem de vervelendste eigenschap van vrouwen vinden.

Zijn jullie het eens met Jan Heemskerk? Denken jullie inderdaad dat dit dé redenen zijn dat wij vrouwen onszelf te dik vinden? En dat we elkaar een slank lijf aanpraten?

Praat mee!

VROUW Glossy

Wil je weten wat Jan Heemskerk nog meer te vertellen heeft over het vrouwelijke figuur? Je leest het in de  nieuwe VROUW glossy. Vanaf 14 april in de winkels.