Nieuws
798647
Nieuws

Onderzoek

Hét bewijs: waarom we allemaal positief moeten denken!

'Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag!' Niet alleen een befaamd deuntje, maar ook keiharde waarheid. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat een positief humeur niet alleen zorgt voor een stralende dag, maar ook voor een gelukkig leven!

Piekeren over de kinderen, mopperen over collega's of zeuren over de opruimvaardigheden van manlief. We doen het allemaal wel eens. Toch is het volgens de onderzoekers van Pennsylvania State University beter om deze negatieve spiraal zoveel mogelijk te vermijden.

---In 10 stappen gelukkiger---

Glas halfvol

Reageer je heftig op stressvolle situaties dan ontstaan er namelijk meer ontstekingsreacties in je lichaam. Gebeurt dit té vaak, dan ben je meer vatbaar voor diabetes, hartzieken en heb je en grotere gevoeligheid voor kanker.

Iets waar optimisten, die het altijd van een zonnige kant bekijken, aanzienlijk minder last van hebben. Zij houden hun hoofd koel tijdens stressvolle momenten, hebben daardoor minder ontstekingsreacties én dus ook minder kans op ziekten.

Moeilijke situaties

Dat is waar het volgens de professor, die meewerkte aan het onderzoek, precies waar het om draait. "Het gaat er niet om hoe vaak je wordt blootgesteld aan moeilijke situaties, maar vooral hoe je hiermee omgaat. Juist dit kan zorgen voor een verhoging of verlaging van de ontstekingsreacties", aldus professor Nancy Sin.

---Toch stiekem even klagen? Over deze 15 dingen klagen we het liefst!---

Positieve geluiden

Voor wie op deze maandag nog wel wat positieve energie kan gebruiken, hebben wij een aantal positieve kreetjes op een rij gezet. Om te onthouden, op te slaan of té delen met je vriendinnen!