Nieuws/Binnenland
798654
Binnenland

Top 5

Bezienswaardigheden in Duinkerken

Op nog geen 3 uur rijden van Utrecht, aan de kust van Frans Vlaanderen ligt het plaatsje Duinkerken of Dunkerque. Houd je van kunst of wil je sportief bezig zijn tijdens je vakantie? Er is voor iedereen iets te doen op deze leuke vakantiebestemming. Beleef een dag in Duinkerken met onze favoriete activiteiten!

Havenmuseum op de kade

Begin de dag met een stukje cultuur en geschiedenis. Water blijft een belangrijk element van Dunkerque. Sinds 1850 bestaat er een tabaksloods die langs het water is gebouwd en daarin bouwde men later het Havenmuseum. Maritieme handel is altijd van groot belang geweest in deze plaats. Waan je even in oud Frankrijk als je door dit museum loopt. In 1662 werd Duinkerken door Frankrijk overgenomen en werden er vestingwerken gebouwd, welke je in het begin van het museum ziet. De stad moest na het verdrag van Utrecht de vestingwerken vernietigen en hun maritieme handel werd daardoor verwoest. Ga terug in de tijd en ervaar de hoogte- en dieptepunten van de geschiedenis van Duinkerken. Voor meer informatie over dit museum, kun je hier terecht

 

Bezoek het gebouw van FRAC

De architectuur is naar mate de jaren vorderden erg veranderd in Duinkerken. Er zijn prachtige gebouwen bijgekomen en veel architecten hebben hun bijdrage geleverd aan deze stad. Zo ook de bekende architecten Lacaton & Vassal. Het Regionaal Fonds voor Eigentijdse Kunst heeft sinds 2013 een nieuw gebouw dat uit zes verdiepingen bestaat en door Lacaton en Vassal ontworpen is. Dit gebouw is bijna transparant en huisvest vooral kunst uit de jaren 1950 tot en met 1970. Bekijk topwerken als het Appel Circus en een gigantische stalen vis gemaakt door Karel Appel. Voor meer informatie over dit museum en het gebouw, kun je op deze website terecht.

 

Natuurreservaat Dune Marchand

Duinkerken kent niet alleen een intrigerende culturele geschiedenis, maar heeft ook veel natuurschoon dat niet vergeten mag worden. Fiets door de ongerepte duingebieden en geniet van de frisse zeewind. Prachtige natuurreservaten hebben uitgestippelde wandelroutes langs deze Vlaamse kust. Onder andere de Dune Marchand route. Dit wandelpad brengt je door de duindoornen met oranje bessen. Loop tussen de meidoornen en fotografeer de diverse vogels die je tegenkomt.

 

Blokarten op Malo Les Bains!

Ben je van wat meer actie? Dan is blokarten misschien wat voor jou! Na een wandeling door de duinen kun je op het strand van Duinkerken, dat Malo Les Bains heet, heerlijk strandzeilen ofwel: blokarten. Geniet van het vrije gevoel als je met goede snelheid over het strand heen rijdt, het lijkt wel alsof je gaat vliegen. Dit is een activiteit die leuk is voor zowel jong als oud en je hoe dan ook aan het lachen maakt. Aan de kust staat altijd wel wind, dus wees niet bang, je kunt altijd blokarten op dit kilometerslange strand! Uitgeput van deze hele dag? Dan is het tijd voor een hapje en een drankje.

 

De keuken van Duinkerken

In de keuken van Duinkerken vind je authentieke Vlaamse en Franse gerechten. Frans Vlaanderen heeft een heerlijke en betaalbare gastronomie. Een van de klassiekers die je niet mag overslaan zijn de Duinkerker mosselen. Eet een ijsje aan het strand bij “Le Cornet d’Amour”. Of geniet in een bruin café dat ze hier ‘estaminets’ noemen.

 

Meer informatie bij het Verkeersbureau van Duinkerken of www.duinkerke-toerisme.com