Nieuws
798682
Nieuws

Rabobank verhoogt hypotheekrente

Rabobank verhoogt met ingang van maandag de rente op hypotheken. Voor hypotheken met een looptijd van twee tot en met zeven jaar stijgt de rente 0,1 procent. De langere looptijden worden met 0,2 procent verhoogd. Dit maakte Rabobank maandag bekend.

Hogere inflatie

De verhoging is een gevolg van de stijgende rentes op de kapitaalmarkt door de aantrekkende economie en de verwachting van hogere inflatie, aldus een woordvoerster. „Ondanks de stijging bevinden de tarieven zich nog altijd op historisch zeer lage niveaus.”

Vorige maand leek de rente op hypotheken voorlopig zijn laagste peil al te hebben bereikt. Verschillende grote banken hebben hun tarieven voor hypotheken met een rentevaste periode toen iets verhoogd.

In de gaten houden

ABN AMRO liet desgevraagd weten nooit vooraf te speculeren over rentewijzigingen. ING zegt de renteontwikkeling „constant in de gaten te houden”. Maar op dit moment staat volgens de bank geen wijziging van de hypotheekrentes op stapel.

Vorige maand leek de rente op hypotheken voorlopig zijn laagste peil te hebben bereikt. Verschillende grote banken hebben hun tarieven voor hypotheken met een rentevaste periode toen iets verhoogd.