Nieuws/Binnenland
798706
Binnenland

Ogen nooit meer dicht na ooglift

De 47-jarige Britse Dawn Knight onderging in 2012 een ooglift. Dat veranderde haar leven voorgoed, maar alles behalve positief. Sinds de operatie kan de vrouw haar ogen niet meer sluiten en vreest de moeder dat ze binnenkort blind is.

De 47-jarige moeder vertelt aan de Daily Mail dat ze in 2012 de Dolan Park kliniek in Birmingham binnenstapte. Ze onderging een ooglift en sloot tegelijkertijd een verzekering af voor levenslange nazorg. Desondanks wil haar verzekeringsmaatschappij niet betalen om de schade te herstellen. Ook haar Italiaanse arts geeft niet thuis; hij zegt failliet te zijn en geen verzekering in het Verenigd Koninkrijk te hebben afgesloten. Desondanks maken verschillende bekende Britten nog reclame voor de kliniek van de arts.

 

Teveel huid weggesneden

Dawn bezocht na de mislukte oogoperatie verschillende doktoren die hebben vastgesteld dat er teveel huid is weggesneden bij de onderste oogleden, waardoor het middelste deel van haar oog altijd is blootgesteld aan de lucht. Zelfs tijdens het slapen is Dawn niet in staat om haar ogen dicht te doen. Inmiddels zijn er in de hoeken van haar ogen abcessen ontstaan, lijdt ze aan zichtproblemen en is ze bang dat ze binnenkort helemaal blind is.

Volgens de artsen kan een hersteloperatie een groot deel van haar problemen wegnemen, maar zullen haar klachten nooit volledig verdwijnen.

 

Kunsttranen

Momenteel druppelt Dawn om de twee uur kunsttranen in haar ogen om ze vochtig te houden en de pijn te minimaliseren. Tijdens het slapen gebruikt ze een dikke zalf, waardoor ze pas iets kan zien als ze de zalf de volgende ochtend uit haar ogen heeft gespoeld.