Nieuws/Binnenland
798730
Binnenland

Bethesda presenteert Fallout 4 en Doom

Voorafgaand aan de Amerikaanse gamebeurs E3, die morgen van start gaat in Los Angeles, heeft ontwikkelaar Bethesda heeft tijdens een persconferentie Fallout 4, Dishonored 2 en Battlecry onthuld, plus de langverwachte nieuwe versie van Doom.

Volgens Bethesda wordt er sinds 2009 al gewerkt aan Fallout 4. De ontwikkeling van game is al dermate ver, dat de gamesuitgever al kan aankondigingen dat de titel 10 november verschijnt voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. De speciale editie van Falloput 4 kost $100 en bevat een werkende replica van Pip-boy. Daarnaast verschijnt er ook een gratis mobiele spin-off: Fallout Shelter.

Fallout 4 begint vlak voordat de atoombommen vallen. Tijdens de eerste handelingen kies je of je met een man of vrouw wilt spelen en in de spiegel kun je het gelaat van het hoofdpersonage veranderen. Voor het eerst zal deze voorzien worden van een stem. Daarna gaan de sirenes af en vlucht je met jouw echtgenoot en baby naar een atoomkelder. Wat daarna gebeurt, is niet duidelijk, maar je wordt 200 jaar later wakker en bent de enige overlevende van Vault 111.

Doom 4, de opvolger van Doom 3 uit 2004, zal het gevoel vasthouden van zijn voorgangers, zo beloofde producent Marty Stratton. Daarmee hoopt Bethesda de oude garde fans te bekoren. De game moet in het voorjaar van 2016 in de schappen liggen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

In Doom 4 krijgt de speler meer mogelijkheden om de spellogica aan te passen en zelf werelden te ontwerpen met Doom Snapmap, een applicatie die apart van de game zal worden uitgegeven. Verder zit het spel als vanouds vol met veel ontploffingen, bloed, grote wapens, monsterachtige vijanden en snelle actie. De missie is om op de planeet mars monsters uit te schakelen.

Het publiek werd ook lekker gemaakt met voorproefjes en aankondigingen van nog een reeks andere games zoals Battlecry en Dishonored 2. Ook kondigde de uitgever The Elder Scrolls Legends aan, een kaartspel in de omgeving van de succesvolle Elder Scrolls-serie.