Nieuws
798770
Nieuws

Spotify zet nummer Muse achter betaalmuur

Spotify heeft voor het eerst een nummer opgenomen in het muziekaanbod dat niet iedereen gratis kan beluisteren. Alleen betalende abonnees mogen The Globalist van rockband Muse afspelen.

The Globalist is een bonustrack op Drones, het nieuwe album van Muse. Gratis gebruikers van de muziekstreamingdienst kunnen de bijbehorende clip wel bekijken, maar het liedje zelf is grijs gemaakt. 'Premium Only', staat erbij. Zo'n premium-account kost 10 euro per maand.

Volgens Spotify gaat het om een eenmalige actie om de plaat van Muse te promoten, in samenwerking met Sony PlayStation. "Onderdeel van de campagne is dat betalende abonnees toegang krijgen tot deze bonustrack", zegt een woordvoerder tegen Music Business Worldwide. Er zou dus geen sprake zijn van een nieuwe bedrijfsstrategie.

Spotify kan ook gratis worden gebruikt, wat tot felle kritiek van platenmaatschappijen en artiesten heeft geleid. De muziek wordt dan wel af en toe onderbroken door een reclameblok en er zijn minder functies beschikbaar. Het muziekaanbod was tot nu toe echter altijd hetzelfde.