Nieuws/Binnenland
798776
Binnenland

Explosie en brand in flat Venlo

Door een gasexplosie in een appartement van een flatgebouw aan de Gulikstraat in Venlo is zondagavond een bewoner gewond geraakt. Hij is met zware brandwonden naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht, maakte de brandweer bekend. Door de explosies zijn aan de voor- en achterkant de pui uit het appartement geblazen. Vijf appartementen zijn voorlopig niet te bewonen. De oorzaak is nog niet bekend.

Na de explosie brak er brand uit, die de brandweer redelijk snel onder controle had. Rond de honderd bewoners zijn inderhaast geëvacueerd, liet burgemeester Antoin Scholten van Venlo weten. Ze zijn tijdelijk ondergebracht in een nabijgelegen ontmoetingscentrum, maar de meesten mogen weer naar huis. Het gebouw telt 96 appartementen.

De bewoners van vijf appartementen - boven de ontplofte woning - kunnen nog niet terug.

Het Rode Kruis is ingeschakeld bij de opvang van de bewoners. Zo kunnen ze mensen registreren en helpen bij het regelen van medicijnen. Ook mensen van Slachtofferhulp waren aanwezig.

De hulpdiensten kregen rond 20.30 uur een melding van een ongeval met gas. Maar de brandweer houdt wat de oorzaak betreft nog een slag om de arm. Aanvankelijk maakte de brandweer melding van een tweede explosie, kort na de eerste. De hulpdiensten gaven meteen groot alarm. In het gebouw zijn geen andere slachtoffers gevonden.

De gemeente Venlo heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld voor mensen met vragen: 14077.