Nieuws
798789
Nieuws

Aflevering 72

'We zouden om je vechten!'

'Ik gun je alle geluk van de wereld Bips', zei Tjeerd. 'Maar bij deze eikel ga je het niet vinden.' Hij rekte zich uit op de bank, tussen de band van zijn broek en zijn shirt, was even kort een klein stukje bruine huid te zien. 'Dat die jongen nou nooit eens T-shirts koopt die groot genoeg zijn', dacht Ryan geërgerd. 'Ik heb het je al eerder gezegd', vervolgde Tjeerd stoïcijns, 'die vent is niet te vertrouwen. 'En dat baseer je waarop precies?', zei Ryan vinnig. 'Takes one to know one?' 'Precies', zei Tjeerd laconiek. 'Die Thomas heeft me iets te veel smoesjes'.

'Ik ga naar bed', zei Bibi. Ze stond op van de bank. Het was inmiddels meer dan 24 uur geleden dat Thomas overhaast vertrokken was tijdens hun romantische etentje. Ze had niks meer van hem gehoord. Wat betreft het eikel-gedeelte was ze het hoe dan ook met Tjeerd eens. Ze dacht terug aan de afgelopen nacht, aan hoe ze tegen de schouder van Nick had liggen snikken in de hal van het appartementencomplex, hoe hij zacht over haar krullen had gestreeld en had gezegd dat ze echt meer waard was dan een vent die haar keer op keer liet zitten. En hoe ze had gehoopt dat hij zijn armen om haar heen zou slaan. Maar dat deed hij niet. Logisch ook. Ze was zeven jaar ouder dan hij. En dan waren er ook nog tal van beeldige groupies in zijn leven met lange benen en glanzend steil haar. Waarom in godsnaam zou Nick ooit nog zijn armen om haar heen slaan?

'En het was natuurlijk ook vooral omdat Thomas er niet was, dat ik dat wilde', hield ze zichzelf streng voor. 'Ik ben verliefd op Thomas.' Dat had ze al vaker gedacht, maar om een of andere reden voelde het dit keer veel minder als een absolute zekerheid dan eerder.

'Slaap lekker', zei Rick die met haar naar de deur liep. Hij trok haar even in zijn armen. 'Bips, je bent leuk', fluisterde hij in haar oor. 'Als Rein en ik geen homo waren geweest, hadden we om je gevochten. Laat je door niemand wijs maken dat het niet zo is. Als Thomas afhaakt, is dat omdat hij een loser is, niet omdat jij dat bent. Begrepen?' Bibi glimlachte een beetje zielig. Een boerin met kiespijn had er nog wat van kunnen leren.

Ze wilde net haar sleutel in het slot van de voordeur steken toen haar telefoon aangaf dat er een app-je binnenkwam. 'Bibi sorry', las ze, 'een sterfgeval in de familie. Mijn oom is overleden en mijn moeder is zwaar overstuur. Ik had geen tijd om eerder contact op te nemen. Kan ik het morgen goedmaken? Rond de middag kan ik er wel even tussenuit. Lunchen?' Er glibberde een zucht van opluchting uit Bibi's mond. Een sterfgeval. Hoe erg is dat? Zie je wel. Hier kon Thomas echt niks aan doen. Toch?

Twitter mee over Bibi's avonturen via #bibiswereld

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");