Nieuws/Buitenland
798812
Buitenland

Dode en veel schade Duitsland door noodweer

Delen van Duitsland zijn afgelopen weekend getroffen door noodweer. In Rathenow kwam een 49-jarige man om toen een dikke boomtak afbrak en op hem viel. Op verschillende plaatsen leidde zware regenval tot overstromingen. In het zuidwesten van het land deden zich modderstromen en aardverschuivingen voor.

Vanwege een modderstroom moest een hele woonwijk in de wintersportplaats Oberstdorf worden ontruimd. Zo'n 500 mensen moesten uit voorzorg hun huis verlaten. Later konden bijna alle mensen weer terug naar hun woning. Zo'n twintig bewoners moeten voorlopig in tijdelijke opvang verblijven, omdat hun woningen dreigen in te storten. De modderstroom kwam overigens dichtbij het bekende skischans-gebied tot stilstand en bleek daar nog enkele meters hoog.

In Brüggen am Niederrhein werden op een open terrein zes mensen, onder wie vier jongeren, door de bliksem geraakt. Ze raakten gewond toen de bliksem insloeg in de tent die ze vanwege de harde wind vasthielden.

Ook elders in Duitsland was sprake van noodweer. Onder meer in de deelstaten Thüringen, Sachsen en Hessen stroomden straten over, kwamen kelders onder water te staan en vielen bomen om.