Nieuws/Binnenland
798948
Binnenland

Parkeerboetes bij evenement ernstig zieke kinderen

Zo'n tien tot vijftien ouders van ernstig zieke kinderen die zaterdag een evenement in Dordrecht bezochten, hebben flinke parkeerboetes gekregen.

Dat meldt RTL Nieuws. De kinderen gingen naar PK's voor Kids, waarbij ernstig zieke kinderen mogen meerijden in exclusieve sportauto's. Er was parkeergelegenheid bij het stadion van FC Dordrecht, maar voor kinderen die slecht ter been zijn, bleek dat te ver. Daarom parkeerden enkele ouders even in de berm van een doodlopende weggetje richting het stadion. IJverige toezichthouders deelden vervolgens boetes uit van 127 euro.

"Het gaat om hoogstens een kwartiertje," aldus iemand van de organisatie tegen RTL Nieuws. "Ik ben meteen naar ze toe gegaan en heb uitgelegd dat we een evenement organiseren voor ernstig zieke kinderen, maar er was weinig sprake van inlevingsvermogen."

De organisatie wil proberen te regelen dat de boetes ongeldig worden verklaard. "En anders kijken we of wij ze kunnen betalen." Een teamleider van Toezicht Dordrecht zegt dat er wordt uitgezocht wat er precies is gebeurd en dat het intern besproken wordt.

De kinderen hebben volgens de organisatie weinig last gehad van het voorval. "Het was echt een feest."