Nieuws
798992
Nieuws

Gitaar eens niet dominant op driedaagse in Landgraaf

Popdag op Pinkpop gaat beginnen

Natuurlijk zijn er vandaag gitaren in Landgraaf. Genoeg zelfs. Maar die zullen niet de toon zetten op deze tweede Pinkpop-dag voorspellen wij. Daarvoor staat té prominent popmuziek op het programma.

Dé ster van vandaag is uiteraard Robbie Williams. Want wat gaat hij doen op dat immense Pinkpop-podium. Gaan ruim zestigduizend festivalgangers echt het zoetsappige Angels meezingen? Gaat de Brit juist swingen? Of krijgt Limburg die oude vertrouwde wie-doet-mij-wat-entertainer te zien? In theorie is hij nu al één van de meest bijzondere afsluiters van de laatste jaren. Nu nog in praktijk.

Avicii

Of de komst van mijnheer Williams niet verrassend genoeg is, voordat die om 22.15 uur het Mainstage betreedt speelt Avicii een uur lang op het 3FM Stage. Of speelt, beter gezegd: daar draait die dan. En waar dj’s sowieso al grote uitzonderingen zijn in Landgraaf, is Avicii ook nog de meest commerciële van allemaal. De man met de meeste en grootste hits tenminste. Wij zijn daarom benieuwd wat zijn komst oplevert.

The Script

De laatste in de categorie ’groot en anders’ van vandaag is The Script. Geen nieuwkomer op Pinkpop en de minst opvallende of verrassende van genoemde drie. Maar ook deze emopopband had moeilijk tussen bijvoorbeeld de grote namen van gisteren gepast (Muse, Faith No More, Slash). Iets dat ook geldt voor de speciale afdeling soul van vandaag, ofwel Jonathan Jeremiah en de Belgische Selah Sue.

Nederlanders

Behalve popdag op Pinkpop, is vandaag ook de dag van de Nederlanders. Allereerst maakt Dotan zijn debuut, om 16.15 uur mag hij meteen het hoofdpodium op. Om 18.15 uur staat Anouk daar geprogrammeerd. Kensington moet het na Mainstage in 2013 nu met het 3FM Stage doen om 19.15 uur. Maar de voorspelling dat het daar dringen wordt durven wij wel aan.

Volg onze verslaggevers @bartwijlaars @MarcelFrost ook vandaag op Twitter voor live verslag en houd onze site in de gaten voor het laatste nieuws.