Nieuws/Buitenland
798994
Buitenland

Politiebureau Dallas onder vuur genomen

Het hoofdbureau van de politie in de Amerikaanse stad Dallas is zaterdag onder vuur genomen vanuit een gepantserde wagen. Buiten het gebouw werden later explosieven aangetroffen, berichtten Amerikaanse media.

Door de schoten zou een raam zijn gesneuveld in het politiebureau. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Volgens de autoriteiten waren er mogelijk vier mensen betrokken bij de schietpartij, maar het is onduidelijk of die allemaal in het voertuig zaten.

„We zagen meerdere verdachten schieten op het hoofdbureau van de politie”, zei politiechef David Brown tegen verslaggevers. „De verdachten stonden aan de voorkant geparkeerd.”

Na de schietpartij bij het politiebureau sprongen volgens CNN meerdere verdachten in de wagen. Daarop ontstond een grote achtervolging, waar tientallen politiewagens bij betrokken waren.

De verdachten werden uiteindelijk klemgereden bij een fastfoodrestaurant, waar ze opnieuw op de politie zouden hebben geschoten. Inmiddels zou worden onderhandeld met de bestuurder van de wagen.

Rond het politiebureau werden meerdere verdachte pakketjes gevonden. Zo werd een tas gevonden onder een afvalcontainer. Een ander verdacht pakketje werd aangetroffen op de parkeerplaats van het gebouw. Zeker een pakket ontplofte toen een robot werd ingezet om het te verplaatsen.