Nieuws/Binnenland
799024
Binnenland

PRIJSVRAAG

Mee op het Volvo Ocean Race startschip

Deze week heeft de Vaarkrant een bijzondere prijsvraag. De winnaar van deze week mag namelijk als enige gast mee met de Vaarkrantredactie op het startschip van de Volvo Ocean Race bij de herstart vanuit Den Haag.

Op zaterdag 20 juni vertrekken de VOR schepen tussen 12 en 15 uur vanuit de haven van Scheveningen. Het startschip is het bij de lezers van de Telegraaf Vaarkrant welbekende zeilende opleidingsschip van de Adelborsten, Zr. Ms. Urania. Het stalen kitsgetuigde zeiljacht is 27 meter lang en weegt 75 ton. Bij de Koninklijke Marine wordt het niet alleen gebruikt voor de opleiding van zee-officieren, maar ook voor representatieve doeleinden zoals de Marinedagen en Sail Amsterdam. Urania is dan ook een oogstrelend jacht, dat op zee en in alle havens de mensen doet omkijken.

Zr.Ms. Urania

Bij de start van het tweede deel van de Volvo Ocean Race etappe van Lorient naar Gothenburg zal Zr.Ms. Urania tussen de havenhoofden van Scheveningen liggen. De deelnemende jachten starten na 12.00 uur met dezelfde onderlinge tussentijd als waar ze Scheveningen mee binnen voeren. Bij elke start zal vanaf de Urania een kanonschot worden afgevuurd.

Prijsvraag

Wilt u kans maken om als unieke gast mee te varen op Zr.Ms. Urania tijdens de herstart vanuit Scheveningen? Vul dan het formulier hieronder in en geef antwoord op de vraag: Wat is de thuishaven van de Zr. Ms. Urania? (LET OP: het formulier is alleen zichtbaar en in te vullen vanaf een desktop computer, niet vanaf een mobiele telefoon). Op maandag 15 juni sluit de prijsvraag. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Over de prijsvraag wordt niet gecorrespondeerd.