Nieuws
799150
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

De overlevenden

In de maand mei zagen we al een aantal programma’s voorbij komen over Anne Frank. In het kader van 70 jaar bevrijding doet Avrotros er nog een schepje bovenop met De Erfenis van Anne Frank.

Art Rooijakkers praat in dit programma met verschillende generaties oorlogsgetroffenen. Korte scènes uit de theatervoorstelling Anne vormen de aanzet tot de gesprekken, die plaatsvinden voor het decor van het Achterhuis. Waar het leven van Anne eindigde, pakt het programma de draad op. Hoe ging het verder met de mensen die de oorlog wél overleefden? Wat voor invloed had de oorlog op hun dromen en ambities en hoe werkt de oorlog door op de volgende generaties? Samen proberen zij een antwoord te vinden op de vraag: hoe moeten we de oorlog blijven herdenken?

Is het niet beter om de vraag te stellen: moeten we deze oorlog wel blijven herdenken? Wordt het geen tijd voor een ander moment in het jaar waarin we álle oorlogen herdenken?

NPO 2, 20.15 UUR

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!