Nieuws/Binnenland
799215
Binnenland

Opnieuw lange rijen op Schiphol

Reizigers die vrijdag zijn aangekomen op Schiphol en via Aankomsthal 4 naar buiten gingen, moesten opnieuw lang in de rij staan. Er zaten te weinig Marechaussees in de douanehokjes waardoor mensen soms meer dan uur moesten wachten voordat hun paspoort werd gecontroleerd.

Een woordvoerder van de Marechaussee erkent dat reizigers lang in de rij moesten staan. Er wordt met een nieuw beveiligingssysteem gewerkt en daar moet de KMAR nog aan wennen. Zodra duidelijk was dat de rijen wel erg lang werden, zijn extra Marechaussees naar de paspoortcontrole gestuurd.

Waarschuwing

Schiphol is vorige week overgegaan op een nieuw systeem, waarbij reizigers van buiten de Europese Unie door een centrale beveiliging gaan. Veel reizigers klagen echter dat niet duidelijk is welke rij voor EU-ingezetenen is en welke voor mensen van buiten de Europese Unie. Bovendien was Schiphol van tevoren gewaarschuwd dat het systeem onvoldoende was getest. 

Heeft u ook problemen ondervonden bij de paspoortcontrole? Dan hoort verslaggever Paul Eldering graag van u. Mail hem op dit adres.