Nieuws/Buitenland
799479
Buitenland

Stel wil scheiden om homohuwelijk

De Australiërs Nick en Sarah Jensen uit Canberra zijn al tien jaar gelukkig  getrouwd. Ze hebben twee bloedjes van kinderen en vormen samen het perfecte gezinnetje. Tot zover niets aan de hand. Toch overweegt het christelijke paar binnenkort een scheiding aan te vragen. Tenminste, als het homohuwelijk legaal wordt in de staat waarin ze wonen. Volgens Nick en Sarah is de echtelijke verbintenis dan namelijk niets meer waard.

,,Het huwelijk is een fundamenteel onderdeel van de schepping, geen menselijke uitvinding", zo leggen ze hun bezwaren uit. ,,Het is bedoeld als een verbintenis tussen een man en een vrouw waarvan God getuigt."

Als de overheid zich daarmee gaat bemoeien en de wet aanpast zodat het huwelijk ook wordt opengesteld voor mensen van hetzelfde geslacht, voelen Nick en Sarah zich er niet meer prettig bij. 

De twee zijn overigens niet van plan na een eventuele scheiding ook echt uit elkaar te gaan. ,,We hopen dat we het onze kinderen kunnen uitleggen."

Begin deze maand diende de oppositie in Australië een wetsvoorstel in om het homohuwelijk legaal te maken. Sindsdien is het maatschappelijk debat (weer) in alle hevigheid opgelaaid.