Nieuws/Buitenland
800105
Buitenland

Agent neemt ontslag om geweld tegen zwarte tieners

Een politieagent in de Amerikaanse plaats McKinney heeft dinsdag zijn ontslag ingediend, nadat er een filmpje was verschenen waarin hij een zwarte tiener hardhandig naar de grond werkt en zijn pistool op andere kinderen richt. Dat meldde de lokale zender Fox4 op gezag van zijn advocaat. De video leidde tot veel ophef en protesten tegen politiegeweld.

De wijkagent Eric Casebolt werd eerder al geschorst door de politie, die onderzoek doet naar het incident. Het filmpje van de politieactie, tegen een illegaal feestje bij een zwembad, is op internet miljoenen keren bekeken. Het leidde vooral tot ophef omdat Casebolt een blanke agent is die in dit geval optrad tegen Afro-Amerikaanse tieners. Politiegeweld tegen zwarte Amerikanen is al tijden bron van veel woede in de VS.

Ongeveer achthonderd mensen waren maandag in McKinney, een voorstad van Dallas, op de been om te protesteren tegen politiegeweld. De organisatie van het protest eiste dat de agent zou worden ontslagen en aangeklaagd voor geweld tegen kinderen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo