Nieuws/Buitenland
800168
Buitenland

Doden door explosie in brandstofopslag Kiev

Vijf mensen, onder wie drie brandweerlieden, zijn dinsdag om het leven gekomen door een krachtige explosie en een grote brand bij de Oekraïense hoofdstad Kiev. De ontploffing gebeurde nadat een brandstofdepot in Vasylkiv, op zo'n 30 kilometer van Kiev, vlam had gevat. Op dat moment was de brandweer al met tientallen eenheden aan het blussen.

Zestien grote brandstoftanks vatten vlam wat tot een enorme brand leidde. De tanks brandden geheel uit. De minister van Binnenlandse Zaken meldde dat de explosie „enorm” was. Hulpdiensten meldden dat vijf werknemers gewond zijn geraakt door de brand. Hoe die is ontstaan, is nog onduidelijk. Volgens de eigenaar van de tanks was de brand aangestoken. Volgens het ministerie is brandstichting een van de drie mogelijke oorzaken die de politie onderzoekt. De andere zijn een technisch mankement en schending van de regels.

Op beelden die onder meer op de Russische nieuwssite RT verschenen, was te zien dat de vlammen na de explosie tientallen meters hoog oplaaiden. De rookwolken waren in de wijde omtrek te zien.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo