Nieuws/Binnenland
800178
Binnenland

Grote wapen- en geldvangst bij hennepactie

De politie heeft dinsdag bij twee onderzoeken tegen hennephandel in Groningen en Winsum ruim drie ton aan contant geld in beslag genomen. De vangst bestond verder uit tien vuurwapens en uit stroomstootwapens en slagwapens. Ook is beslag gelegd op onder meer een woning, acht auto's, een scooter, motor en een aanhangwagen.

Op zestien plekken deed de politie doorzoekingen. Acht mensen zijn opgepakt, de meesten op of bij het woonwagenkamp De Kring aan de Peizerweg in Groningen. Onderzoek moet uitwijzen of de verdachten inderdaad op criminele wijze geld hebben verdiend.

Er zijn hennepkwekerijen gevonden. Ook ontdekten agenten plaatsen waar hennepkwekerijen waren geweest. „Daar kwamen we te laat”, zei een woordvoerster van de politie. Bij een growshop aan de Wasaweg in Groningen nam de politie eveneens spullen in beslag.

De politie gebruikte onder meer geldhonden en werd geholpen door speciale zoekteams van Defensie. De actie in het woonwagenkamp begon rond 06.00 uur. Het kamp werd afgesloten voor mensen die er niet wonen.