800436
Binnenland

Stad als podium

Een marathon van 11 dagen met ruim 600 voorstellingen en concerten. Dat is Delft Fringe. Met dit jaar meer dan honderden verrassende voorstelling op meer dan 100 onverwachte locaties. Allemaal in de historische binnenstad van Delft. n.

Delft Fringe viert in 2015 zijn 5-jarig bestaan. En deze keer is het festival in Delft maar liefst 11 dagen lang open voor honderden verrassende voorstelling op meer dan 100 onverwachte locaties in de historische binnenstad van Delft.

'De stad als podium' is een bekende term in Delft. En een thema dat direct aansluit bij Delft Fringe. De afgelopen jaren en ook de komende jaren heeft de stad Delft een prominente plek in het festival. De stad, met haar pleinen, parken, (openbare) gebouwen én theaters zijn het decor van Delft Fringe. Waar voorgaande jaren alleen voorstellingen te zien waren op plekken in Delft behalve in het theater, brengen we daar dit jaar verandering in.

De voorstellingen van Delft Fringe zitten over het algemeen dicht op het publiek. In huiskamers, café’s, restaurants en op pleinen staan theatermakers in direct contact met de bezoekers van de voorstelling. Hierdoor ontstaat gemakkelijker een dialoog tussen de makers en de bezoekers van de voorstelling. Met als voordeel voor de theatermakers dat zij persoonlijk contact hebben met de bezoekers van hun voorstelling én dat zij de eventuele feedback kunnen verwerken in hun voorstelling.

Dit jaar wordt ook gebruik gemaakt van theaterzalen. Dit biedt het festival de mogelijkheid om ook andersoortige disciplines (o.a. dans) een plek te geven binnen het festival.

Het festival duurt nog tot en met 14 juni.

http://delftfringe.nl