Nieuws/Binnenland
800484411
Binnenland

Rotterdammer (31) aangehouden voor betrokkenheid bij moord op Derk Wiersum

AMSTERDAM - De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. De nieuwe verdachte werd afgelopen maandag in Amsterdam aangehouden. „Deze 31-jarige man uit Rotterdam wordt verdacht van het medeplegen van de moord”, meldt de politie in een verklaring.

De man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en is voor veertien dagen vastgezet. Hij zit in alle beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Na zijn arrestatie zijn op twee plekken in Amsterdam en Rotterdam doorzoekingen gedaan.

In de moordzaak zitten nog twee verdachten vast: de 36-jarige Giërmo B. uit Almere en de 26-jarige Anouar T. uit Soest. Half januari verlengde de rechtbank het voorarrest van B. al. Hij was in de periode rond de moord de bestuurder van de vluchtauto. T., de neef van verondersteld topcrimineel Ridouan Taghi, zou de moord op Wiersum hebben gecoördineerd, zo maakte het OM eerder bekend.

De Amsterdamse advocaat Wiersum werd in de morgen van 18 september 2019 voor zijn huis in Buitenveldert neergeschoten. Hij was de advocaat van Nabil B., die als kroongetuige belastende verklaringen heeft afgelegd over Ridouan Taghi. Eerder werd ook de broer van B. vermoord.