Nieuws
800517
Nieuws

Zwanger

Pretecho maken kan binnenkort ook thuis

Misschien is het wel het meest bijzondere moment van de zwangerschap: de echo. Hét moment dat het schoppende wezentje in je buik even een gezicht krijgt... Hoe geweldig zou het zijn als dit ook thuis kon, op elk moment van de dag? Goed nieuws voor de zwangeren onder ons: binnenkort is het mogelijk!

In september zal het Nederlands-Belgische bedrijf ‘Babywatch’ het eerste thuis echo-apparaat ter wereld op de markt gaan brengen: de Babywatcher. Het apparaat is een 2D realtime-scanner, die via een USB-aansluiting makkelijk op je laptop kan worden aangesloten. Vervolgens kun je de echo bekijken en delen met je vrienden via social media. Hoe leuk is dat!

De gadget is te huur en kan slechts voor de lol worden gebruikt. Je bloeddruk meten of hartslag bekijken, zijn niet mogelijk.

--

'Hij was niet bij de eerste echo...'

--

Maar… Is het wel veilig?

Volgens oprichter Raymond Bergs wel. Er is uitvoerig onderzoek gedaan en de techniek die is gebruikt, is dezelfde als die wordt gebruikt in ziekenhuizen. Ook voldoet het aan de internationale medische gezondheid- en veiligheidsregels.

--

Baby schopt als vader zwangere buik aanraakt

--

Limiet

Toch zit er een soort tijdslot op met het oog op de veiligheid van moeder en ongeboren kind. Zo kan het maximaal drie keer per dag tien minuten worden gebruikt. Door een tijdslot kan deze grens niet worden overschreden.

Zou jij de thuisscanner huren als het uitgebracht wordt? Praat mee!