Nieuws/Binnenland
800627
Binnenland

Neergeschoten weduwe Önder gehoord

Vijf dagen na de moordaanslag op haar leven hebben rechercheurs maandag eindelijk Najoua, weduwe van de geliquideerde Baris Önder, kunnen horen. De 27-jarige vrouw werd in de nacht van woensdag op donderdag rond één uur getroffen door meerdere kogels en wordt sindsdien constant bewaakt in het ziekenhuis.

Over de inhoud van het verhoor wil de politie weinig kwijt. „Tot op heden zijn we bewust terughoudend geweest in onze uitlatingen over deze specifieke zaak, simpelweg omdat we nog geen sluitend signalement van de daders en het vluchtvoertuig hebben. We vermoeden, op basis van getuigen die we hebben gesproken, dat het gaat om een scooter of motor, maar in tegenstelling tot veel andere liquidaties is ditmaal niet kort na de schietpartij elders in de stad het brandende vluchtvoertuig teruggevonden. We hopen dat het slachtoffer ons zeer waardevolle informatie kan verschaffen.”

De weduwe van Önder moet immers geweten hebben van de dreiging tegen haar op 26 april doodgeschoten vriend, getuige de kleine beveiligingscamera die door het stel aan de gevel van hun woning aan de S.F. van Ossstraat was bevestigd. „Het stel leefde een teruggetrokken bestaan”, vertelt een buurman. „Önder had bovendien een beveiligingscamera geïnstalleerd aan de gevel, zodat hij altijd kon zien wie er voor de deur stond.”

Volgens buurtbewoners kwamen er geregeld louche types aan de deur. „Misschien is het beter wanneer de weduwe elders gaat wonen, anders is het wachten op de volgende aanslag op haar leven.”