Nieuws/Buitenland
800634
Buitenland

Website leger VS uit de lucht na hackincident

De website van het Amerikaanse leger is tijdelijk uit de lucht gehaald na een poging de site te hacken. Dat heeft het leger maandag bekendgemaakt.

„Toen onze aandacht werd gevestigd op de poging tot hacken heeft het leger passende preventieve maatregelen genomen om een inbreuk op gegevens van het leger te voorkomen “, zei generaal Malcolm Frost, hoofd publieke zaken van het leger. Een groep die zich het Syrisch Elektronisch Leger noemt, heeft de verantwoordelijkheid voor de actie opgeëist. De groep zegt dat ze boodschappen op de site heeft achtergelaten.

Eind vorige week werd een veiligheidslek ontdekt bij het Amerikaanse regeringsbureau dat gegevens over federale ambtenaren verzamelt. De gegevens van 4 miljoen mensen kunnen daardoor in verkeerde handen zijn gevallen, liet het bureau weten. Regeringsfunctionarissen in Washington wezen met de beschuldigende vinger naar China. De affaire dreigt de Amerikaans-Chinese besprekingen deze maand te overschaduwen. De relatie tussen beide landen is toch al gespannen doordat China delen van de Zuid-Chinese Zee opeist.