Nieuws/Binnenland
800681
Binnenland

Motorrijders nemen afscheid van 'Nomad Ron'

Onder grote belangstelling hebben tal van motorrijders maandagmiddag afscheid genomen van Nomad Ron, die vorige week om het leven kwam bij een ongeluk in Amsterdam.

Het lichaam van de overleden motorrijder van motorclub No Surrender werd onder begeleiding van naar schatting een paar honderd motorrijders van het clubhuis in Vlaardingen naar Rotterdam overgebracht. Op de begraafplaats St. Laurentius in de Maasstad namen ze afscheid. Daar waren ook No Surrender-leden van afdelingen uit onder meer Duitsland, België en Suriname bij.

De 46-jarige motorrijder kwam afgelopen donderdag om het leven in Amsterdam door een aanrijding met een tram, waarbij zijn motor vlamvatte. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op en overleed even later in een ziekenhuis. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk kon gebeuren.

De man zou vorig jaar naar het Midden-Oosten zijn gereisd om met de Koerden tegen Islamitische Staat te vechten. Hij zou onder meer hebben gevochten om de stad Zumar in het hoge noorden van Irak.

„Hoewel hij een buitenlandse strijder was, speelde hij een hele grote rol in de gevechten tegen Islamitische Staat. We zijn diep bedroefd dat hij niet meer bij ons is”, zei zijn bevelhebber, de Nederlandse Koerd Serdar Dosky, tegen de Koerdische omroep Rudaw. Volgens Dosky zou 'Ron Hollandi' komende week weer naar het Midden-Oosten gaan. De Koerden zullen hem binnenkort eren, aldus Dosky, die in Nederland in het bestuur van de SP zat.