Nieuws/Binnenland
800700
Binnenland

Bijeenkomst buurtbewoners meisje Hoogeveen

In Hoogeveen is geschokt gereageerd op de dood van een achtjarig meisje in de Drentse plaats. Ze werd in de nacht van zondag op maandag gevonden bij een flat aan De Arend. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Haar 35-jarige moeder is mogelijk betrokken bij haar dood en is daarom aangehouden.

De vrouw is verhoord en blijft voorlopig vastzitten omdat de politie meer tijd wil voor het onderzoek. Vijftien rechercheurs behandelen de zaak.

Het gezin van het kind is bekend bij hulpverleningsinstanties. Er is daarom melding gemaakt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Tot de uitkomst van dit onderzoek bekend is, wil de gemeente niet ingaan op de gezinssituatie.

Burgemeester Karel Loohuis reageerde aangeslagen op de dood van het meisje. „Een bijzonder tragische gebeurtenis, in de eerste plaats voor de familie. Maar het is ook een schok voor de mensen in de omgeving van dit gezin, de school en de buurt. Samen met de school en de woningstichting zorgen we voor begeleiding en ondersteuning van de mensen.”

Op basisschool De Morgenster in Hoogeveen, waar het meisje leerlinge was, was het verdriet volgens directeur Arend Eilander groot. „Wij zijn geschokt door het overlijden van onze leerling. Maandagmorgen zijn alle ouders en kinderen ingelicht. Onze aandacht gaat nu uit naar het begeleiden van de leerlingen en docenten.” Of het gezin extra aandacht kreeg vanuit school wilde Eilander niet kwijt.

Op de school konden ouders van andere kinderen de hele dag terecht om over de dood van het meisje te praten. De gemeente Hoogeveen houdt maandagavond een besloten bijeenkomst voor omwonenden van de flat in een kerk in de wijk. De burgemeester is daar ook bij aanwezig. „Mensen kunnen langskomen om te praten en om hun verdriet met elkaar te delen”, aldus een woordvoerster van de gemeente.