Nieuws/Opmerkelijk
800702
Opmerkelijk

Bebaarde vader gezien als ontvoerder

De Zweedse Torkel Kristoffes (39) denkt dat het hoog tijd is om zijn baard af te scheren. Zo grapt de Zweed op Facebook, aangezien zijn buren hem aanzagen als ontvoerder van zijn eigen kind. Ze herkenden hun buurman niet met een baard.

Torkel Kristoffes was tijdelijk gestopt met zijn baan om meer tijd door te brengen met zijn zoontje Axel. In de tussentijd liet hij zijn baard groeien.

Hij bracht vorige week zijn 2-jarig zoontje naar een vriendje toe om daar te spelen. Tijdens de reis wilde Axel als spelletje dolgraag vervoerd worden met een boodschappentas.

Alhoewel daar niets mis mee is, zagen de buren deze actie aan als ontvoering en belde daarom de politie. Inmiddels had hij een aardige baard laten staan, dus dachten de buren dat een onbekende man hun buurjongetje ontvoerde.

De politie kwam direct, maar de agenten zagen al snel dat het loos alarm was. De vader werd gelijk weer vrijgelaten. "Het is geen misdaad om een kind te vervoeren in een boodschappentas."

Torkel Kristoffels zag de grap er wel van in en plaatste een foto van zichzelf op Facebook na het bezoekje van de politie. "Wanneer twee politieauto´s langskomen tijdens een koffiemomentje met de buurman, weet je dat het tijd is om je baard af te scheren."