Nieuws
800716
Nieuws

De fijnste gratis apps voor de vakantie

Ook zin in de vakantie? Maar geen zin in onaangename verrassingen, zoals bijvoorbeeld een torenhoge telefoonrekening of ruzie met vrienden om een rekening? DFTGeld heeft een aantal handige apps op een rijtje gezet die de vakantie een stuk voordeliger kunnen maken en gedoe over bonnetjes voorkomen.

Wi-Fi finder

In het buitenland gebruik maken van internet kan een dure grap worden door roamingkosten. Zoek daarom naar plekken waar gratis Wi-Fi wordt aangeboden. Dat zoeken gaat eenvoudig met de Free Wifi Finder, die het ook offline doet. Met de Free Wifi Finder kun je een database met hotspots over de hele wereld gratis downloaden. Als je eenmaal op de plek van bestemming bent, is de gratis hotspot via GPS te vinden. Let wel op om niet ’alles’ te doen via openbare Wi-Fi, zoals bankzaken. Wanneer je inlogt op een openbaar wifi-netwerk kan een crimineel toegang krijgen tot je apparaat. 

XE Currency

Eenvoudig omreken wat het kopje koffie kost in een land waar ze geen euro’s hebben. Dat kan met deze wisselkoers-app. Even de smartphone schudden om de bedragen uit te wissen voor een volgende ronde. En mocht de internetverbinding zijn uitgevallen, dan kiest de app de laatst gebruikte koers.

VakantieBieb

Nooit meer sjouwen met een tas vol boeken of halverwege de vakantie zonder komen te zitten: steeds meer consumenten kiezen voor een E-reader of lezen boeken op hun tablet of smartphone als ze op vakantie zijn. Vakantiebieb heeft voor deze lezers speciaal voor de vakantie verschillende boeken geselecteerd voor volwassenen en kinderen. De VakantieBieb biedt deze gratis aan voor smartphones en tablets (technisch is het niet mogelijk om ze op een E-reader te krijgen, aldus de VakantieBieb), van 1 juni 2015 tot en met 31 augustus 2015.

Share-a-bill

Ook klaar met het gehannes over de rekening na een etentje met meerdere personen of gezinnen? In deze app zijn de gemaakte kosten eenvoudig bij te houden. De app rekent uit wat iedereen moet betalen.

Wie betaalt wat

Ook deze is handig voor het delen van rekeningen op vakanties. Tijdens de vakantie hou je bij wie wat betaalt. Iedere deelnemer kan bedragen invoeren die dan meteen worden verrekend. Achteraf kunnen de verschillen worden afgerekend. 

AroundMe

Waar is de dichtstbijzijnde geldautomaat en waar vind ik een ziekenhuis? Dat vind AroundMe voor je. De app geeft de kortst mogelijke route. Ook kan de informatie met anderen worden gedeeld.

Google Translate

Niks geen woordenboeken meer. met deze app kun je je verstaanbaar maken in 64 talen. Je kunt woorden of zinnetjes intikken, maar ook in (laten) spreken en zelfs vertalingen laten uitspreken. De app is gratis, maar werkt alleen online.  Pas op voor roamingkosten!

Toiletfinder

Niet per se voordelig, wel fijn: snel de weg naar de wc vinden die het dichtstbij is. Wie de app gebruikt, kan ook zelf nieuwe wc’s toevoegen.